Imatge corporativa Sinergrup

arrelament al territori

Sinergrup
Entitats
Fundació Aspros
Recursos

Fundació Aspros

Dades de contacte

Joana Raspall 30 • 25002 • Lleida
T. 973 278 087
www.aspros.cat
 

Descripció

ASPROS inicia la seva activitat amb esforços i sacrificis l’any 1962, sent una de les primeres entitats, fins i tot a nivell nacional, que fou instituïda en el camp de l’atenció directa a persones amb discapacitat intel·lectual.

En el transcurs d’aquests més de 56 anys de tasca, ASPROS dedica especial atenció al “Servei Integral” que desenvolupa, que està eficientment tractat i també, de manera especial en l’activitat d’ “Acolliment Residencial”. Especialitat que es desenvolupa, a la Llar Casa Nostra a Sudanell i a les Llars Urbanes de Lleida.

Al gener de 2005, ASPROS es constitueix com a Fundació. L’Entitat, sempre ha apostat per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i la de les seves famílies. La seva tasca en pro de la discapacitat intel·lectual ha estat ampliada en el transcurs d’aquests anys a altres discapacitats com són: la discapacitat física, i el trastorn mental, entre altres. En l’actualitat ASPROS atén a més de 500 persones i les seves famílies.

La Fundació ASPROS és un referent per l’impuls d’accions de sensibilització envers les discapacitats psíquiques i sobretot, una entitat pionera en la realització de programes adreçats a afavorir la inserció social i laboral d’aquest col·lectiu.

Àrea d'atenció a la persona

Servei d’Acollida i acompanyament: El Servei atén les demandes de les persones en etapa i les seves famílies, escoltant les necessitats i interessos de les persones per tal de poder oferir-li el servei que millor el pugui acompanyar i en fa el seguiment corresponent. Coordina totes les accions que es fan a l’entitat adreçades a les famílies, promovent la seva implicació a través de projectes transversals i espais de participació.

Àrea d'Acolliment Residencial - L’objectiu i principal activitat que desenvolupa l’Àrea és la provisió d’un servei substitutori de la llar facilitant oportunitats de vida independent o cobrint una necessitat d’habitatge. Dins d’aquesta àrea s’ofereixen diferents serveis en funció de les necessitats:

  • Residències especialitzades, l’entitat compta amb tres residències dues d’elles per a les persones amb discapacitat que presenten alteracions de la conducta i que requereixen d’un entorn i uns professionals especialitzats. I una tercera per a les persones amb major necessitat de suport.
  • Les Llar-Residències són el pilar essencial del projecte i compromís social de la Fundació Aspros. Fou iniciat en el Complex “Casa Nostra” a Sudanell (Segrià) com pedra fonamental del desenvolupament i modernització aconseguit fins el present, creant ens els darrers anys, una àmplia Xarxa de pisos en la comunitat, les “Llars Urbanes”.
  • Servei d’acompanyament a la Vida Independent, ofereix suports específics i puntuals que faciliten que la persona pugui viure d’una forma independent en el seu propi domicili.

Àrea d'Atenció diürna - En funció del grau d’autonomia de les persones s’orienten cap a algun dels serveis d’atenció diürna on amb l’acompanyament dels professionals es reforcen les seves habilitats i capacitats. Comptem amb 4 Serveis de Teràpia Ocupacional, un d’ells en un entorn rural i tres a la ciutat de Lleida, i dos Serveis d’orientació a la Inserció, des d’on centrats en les capacitats de les persones es treballen diferents habilitats laborals.

Mans amb cor és un projecte d’artesania social, en el projecte del Servei d’orientació a la Inserció. És una opció per poder regalar productes diferents, originals i amb un gran valor afegit. Ideal per a celebracions o empreses compromeses que vulguin obsequiar amb un detall solidari als seus clientes o treballadors.

Serveis de Suport a l’ Entorn: aquests serveis pretenen donar serveis i suports a les persones que l’ajudin a poder viure en el domicili particular o familiar si així ho desitgen, s’ofereix:

  • Transport rural, permet l’accés de les persones que viuen en entorns rurals a on la xarxa de transport públic no facilita l’accés a espais d’ocupació i/o formatius.
  • Conciliació familiar: El servei facilita una atenció individual a les persones amb discapacitat a partir dels 3 anys, a partir de la figura del personal de suport, són una ajuda per la família.
  • Servei d’assistència personal: a partir de l’atenció d’un professional facilita bé l’acompanyament bé el suport per una vida autònoma ja sigui en les habilitats personals de la vida diària, bé en l’àmbit formatiu, d’ocupació o laboral
  • Servei d’atenció domicili, suports específics en el propi domicili en les habilitats de la vida diària i/o en tot allò que envolta les tasques pròpies d’una vivenda i una vida autònoma. Facilitant suports i ajudes en aquells aspectes a on la persona necessita d’un tercer.

Salut Mental:

El Servei Prelaboral és un servei social, complementari als ja existents a la Xarxa Social, Sanitària i de Treball, que atén a persones amb discapacitat derivada d’una malaltia mental que estiguin motivades per a iniciar un procés de capacitació i rehabilitació laboral.

L’objectiu general és, mitjançant un programa de rehabilitació individual, aconseguir que la persona atesa adquireixi, recuperi i mantingui capacitats suficients per permetre-li la inserció i el manteniment en una activitat laboral amb suport (centre especial de treball, empresa d’inserció) o una activitat laboral ordinària.

Com ho fem

La intervenció per arribar a aquest objectiu es porta a terme tant a nivell individual com a partir de tallers rehabilitadors, no remunerats, en els quals es treballa amb una metodologia activa, participativa i individualitzada, que tractarà d’incidir tant en les característiques de l’usuari com en les del seu entorn familiar, social i laboral.

En aquests tallers, no es tracta tant d’adquirir coneixements tècnics sinó que el seu principal objectiu és el d’assolir hàbits laborals bàsics comuns a qualsevol feina.

El programa Incorpora, es un programa d’intermediació laboral de Fundació Bancària “la Caixa”.

Es va posar en marxa l’any 2006, i de de llavors no ha fet més que créixer.  Està present en tot el territori nacional, inclús també en alguns països estrangers com Polònia.

Aquí a Lleida el programa està representat per 10 entitats socials, de les quals Fundació Aspros, és l’entitat coordinadora, la que lidera el grup Incorpora Lleida.

L’objectiu principal del programa es donar sortida laboral a persones que estan en situació d’atur, fent especial èmfasi en col·lectius en situació de vulnerabilitat, i / o en risc d’exclusió social.

Ens referim a : persones amb alguna discapacitat ja sigui física o psíquica, persones amb trastorn mental sever, aturats de llarga durada, majors de 45 anys, persones immigrades, joves , dones que han sigut víctimes de violència de gènere…)

Els tècnics d’inserció laboral que hi ha en cadascuna de les entitats esmentades, treballen en itineraris formatius i laborals individuals amb cada persona per tal de guiar-la i orientar-la en tot el procés  de recerca de feina.

D’altra banda, també ens dediquem a la prospecció empresarial, per tal de poder tenir ofertes de treball per mitjançar als nostres candidats/es.

 

Al final es tracta de buscar els candidats més idonis per cada oferta de feina i poder donar oportunitats laborals,  així com donar un servei de preselecció de candidatures a les empreses, que a més està totalment finançat per l’obra Social, lo que suposa un cost 0 per l’empresa.

 

Empresa Social (Centre Especial de Treball)

L'objectiu del centre especial es la creació de llocs de treball estables, ajustats a la realitat del mercat i orientats a la integració de las persones amb discapacitat. A través d'un treball remunerat es pretén aconseguir la seva realització personal, laboral i econòmica.

Al centre especial de treball treballen unes 144 persones amb discapacitat intel·lectual, física o sensorial. Es presten serveis a empreses, particulars, ajuntaments i altres institucions, públiques o privades, en diversos camps:

Tecnosolucions - Es realitzen treballs de custòdia, digitalització, destrucció confidencial, comandes periòdiques de documentació, etc. El servei està dirigit a empreses públiques, privades i a particular.

www.tecnosolucions.cat

 

Servilògic - S’ofereix un servei de gestió de magatzem: recepció de mercaderies, ubicació, la gestió d’estocs i el picking, treballs de manipulació per condicionar el producte així com la fase final d’expedició, carrega i distribució del mateix

www.servilogic.cat

 

Parcs i Jardins - Serveis de jardineria i medi ambient per a particulars, empreses i administracions públiques. Es realitzen tasques de construcció i manteniment de noves zones enjardinades, reforestació, manteniment i zones forestals.

www.parcsijardins.cat

Certificacions

Xarxes Socials

 

www.aspros.cat

Icona RSS RSS Sinergrup Icona de conformitat amb el Nivell A, de les Directrius d'Accessibilitat per el Contingut Web 1.0 del W3C-WAI
Avís Legal  |  Mapa web  |  Crèdits  |  RSS  |  © 2024 Associació Sinergrup. Tots els drets reservats.
Avinguda de Santa Oliva nº 22 Santa Oliva, 43.700 Tarragona Tel: 977.66.71.11 Fax: 977.66.54.33 info@sinergrup.net